Onze werkwijze

Wij beginnen de onderhoudsbeurt aan de automaat met een proefrit om zelf vast te stellen of spoelen nog zin heeft of dat er al sprake is van een echt defect. Tevens wordt zo de bakolie op temperatuur gebracht, hetgeen goed spoelen bevordert. Door deze werkwijze te hanteren, wordt naar onze mening het beste resultaat geboekt.

Onze werkwijzeOp de brug wordt gezorgd dat de aangedreven wielen vrij kunnen draaien. Zo mogelijk wordt het peil van de (oude) olie gecontroleerd en vervolgens wordt de spoelmachine aangesloten. Een speciale reinigingsvloeistof wordt in de spoelgang gespoten, de auto wordt gestart en de versnelling ingeschakeld. Nu zorgt de spoelmachine dat de oude olie en het reinigingsmiddel door de kanalen, het schakelblok en overige delen van de bak geperst worden. Er wordt doorlopend verontreinigd materiaal door een speciaal filter in de machine opgevangen. Het reinigingsmiddel zorgt voor het losweken van aangekoekte sludge en verontreiniging. Tijdens deze procedure wordt er voortdurend geschakeld om zo alle kanalen, tandwielen, kogels en elektromagnetische kleppen te reinigen.

Onze werkwijzeAfhankelijk van de mate van vervuiling laten wij de machine en het reinigingsmiddel zo’n 15 tot 25 minuten hun werk doen. Hierna persen wij met onze spoelmachine het systeem zo goed mogelijk leeg. Wij demonteren de oliepan en demonteren het interne versnellingsbakfilter. De oliepan en de magnetische stop worden gereinigd, een nieuw filter wordt gemonteerd en de pan wordt met een nieuwe pakking weer gemonteerd.

Hierna vullen wij met behulp van de spoelmachine de automaat met de voorgeschreven soort en hoeveelheid olie. Na vulling worden de drukken weer met lopende motor gecontroleerd.

Na het afkoppelen van de spoelmachine worden met behulp van onze speciale testapparatuur de bakinstellingen gecontroleerd en zo nodig gereset. Uiteraard kijken wij dan ook even of er verder nog fouten in het systeem zitten.

Na het monteren van bodemplaat en andere gedemonteerde onderdelen gaan wij uitgebreid proefrijden om helemaal zeker te zijn van een prima werkende automaat.

Voor deze onderhoudsbeurt van de automatische versnellingsbak hebben wij uw auto zo’n 2 tot 3 uur nodig.